vrijdag 17 oktober 2014

Concept Vloeiend "vorm"

Vorm
Vormtaal.
Bij de vloeiende productlijn is er gekeken naar de binding tussen Domburg en zijn status als badplaats. Bij een badplaats wordt al snel het verband gelegd tussen water en luxe dat is in deze productlijn terug te zien. Deze vloeiing is terug te vinden in alle producten die zich binnen deze productlijn bevinden. De opening van de afvalbak heeft ook een vloeiende lijn die het verbind met het topstuk. Verder leid de vloeiing van de lantaarnpaal je richting de lichtbron. De bank bestaat uit een aantal basis elementen die ook opgebouwd zijn ui vloeiende vormen. Deze vormgeving is ook terug te vinden in de strandstoel.
Kleurgebruik.
De producten in deze lijn zullen bestaan uit bamboe en staal. Er is voor gekozen om de kleur van de bamboe te behouden. Verder is er gekozen om ook de kleur van staal te behouden. Door deze keuze is er een verschil te zien tussen het zitgedeelte en het geraamte. Door deze keuze wil ervoor worden gezorgd dat de luxe uitstraling wordt behouden.
Vormdetails.
De afvalbak bestaat uit een ovale stalen constructie waarin zich een opening bevind die de vloeiing laat zien. Hierdoor wordt de aandacht van de opening vergroot. De lantaarn bestaat uit een 1,5 ovale profielen die je leiden richten de afwijkende lampenkap. De bank bestaat uit verschillende basiselementen die zijn opgebouwd in vloeiende lijnen. Verder zijn er rechthoekige aflopende poten gekozen voor het plaatsen. De vorming van de basiselement bepaald ook de zithoek. De strandstoel bestaat uit twee kromgetrokken ellipsen. Op deze ellipsen zitten weer twee ovalen bevestigd die de rugleuning gaan vormen.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten