vrijdag 3 oktober 2014

4 productlijnen met integrale ideeën.

Hieronder kunt u mijn integrale productlijnen bekijken. Verder zal er per productlijn een korte toelichting worden gegeven. 

Vloeiend
Materiaalkeuze: Hout & staal.
Onderbouwing:
In deze productlijn is er vooral gekeken naar de vloeiende vormen in de producten. Deze vloeiende vormen hebben een verwijzing naar de vloeiing van water. Verder is er door deze ontwerpkeuze voor gezorgd dat de ontwerpen niet geschikt zijn voor langdurig gebruik. Verder kan men door deze keuze niet gaan hangen op deze ontwerpen. Door de keuze voor deze vloeiing op verschillende manieren toe te passen is de functie van het product te zien. 

Natuurlijk
Materiaalkeuze: Hout & staal.
Onderbouwing:
Natuur en stad moet worden samengebracht daarom zal er in dit ontwerp vooral gebruik worden gemaakt van hout en een stalen skelet. Door het toepassen van hout en een glooiende vorm wil ik een verbinding leggen tussen het bos en de zee.  

Kunstzinnig
Materiaalkeuze: Staal & hout.
Onderbouwing:
Domburg heeft een rijke historie als het gaat over kunstenaars die afkomstig zijn uit deze plaats of er inspiratie uit hebben gehaald. In dit ontwerp is er voor gekozen om de verbinding te leggen tussen deze historie en moderne kunst.

Organisch
Materiaalkeuze: Hout & staal.
Onderbouwing:
Organische vormen zorgen voor een samenhang tussen de natuur en het ontwerp. Bij er is gebruik gemaakt van vormen die in de natuur voorkomen. Door deze vormkeuze is ervoor gezorgd dat er samenhang is tussen de natuur en het ontwerp.

Reflectie
Het tekenen van de integrale ideeën op basis van een korte clustering heb ik als zeer prettig ervaren. En zal ik in het vervolg nogmaals gaan toepassen. Ik heb gemerkt dat je door snel nog een clustering mooie ideeën kan tekenen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten