vrijdag 17 oktober 2014

Concept Organisch "vorm"

Vorm
Vormtaal.
De vormtaal waar er bij deze productlijn organisch op is gelet zijn vormen mee te nemen die uit de natuur afkomstig zijn. Zo is er bij de bank en de strandstoel gekeken naar de vormgeving van bladeren en grassprieten. Bij de lantaarn en de afvalbak is de vormgeving afkomstig uit het dierenrijk. De lantaarn is geïnspireerd op de vormgeving van een slang. Bij de afvalbak is er een vormgeving gebruikt die kan worden gerefereerd met een vogelachtige. Door de keuze van deze vormtaal is het de bedoeling om een samenhang tussen de natuur samen te brengen in de stad in dit geval Domburg. Verder is er ook bij de vormgeving gekeken naar de functie waarop vooral de aandacht moet worden getrokken. Zo is door de vormgeving van de afvalbak de duidelijk waar de afval kan worden gedeponeerd.
Kleurgebruik.
Het kleurgebruik van de productlijn is afgestemd op kleurgeving die voorkomt in de natuur. Daarom zal er gebruik worden gemaakt van balken met een lichte hout kleur om het zo natuurlijk te houden. Verder is de kleur van het metaal in stand gehouden. Hierdoor kan er een onderscheid worden gemaakt tussen het zit gedeelte en het geraamte van de bank. Dit is tevens gedaan bij de afvalbak door het aanbrengen van de extra kleur wordt men richting de opening geleid.
Vormdetails.

De vormdetails die er zijn gebruikt in de productlijn zijn vooral gekozen om zijn werking naar voren te brengen. Het is de bedoeling dat door de extra details de aandacht van de hoofdfunctie wordt getrokken. Zo is er bij de lantaarn een deellijn aangebracht die richting de lichtbron leid. Verder is de deellijn die is toegepast bij de afvalbak die je richting de opening stuurt. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten