vrijdag 7 november 2014

Productie

Productie 

Bank

DFA
Hieronder zal door middel van DFA worden laten gezien hoe het product in elkaar kan worden gezet en welke tijd dit ongeveer in beslag zal nemen. Hieronder kunt u zien dat er veel tijd wordt bespaard omdat de zitting en leuning niet moeten worden vast gezet met schroeven die bespaard veel tijd. Verder kan er ook geen fout worden gemaakt door het verkeerde element te pakken omdat dit allemaal dezelfde zijn. De DFA hieronder is voor een bank die bestaat uit 3 basiselementen en 2 zit en leuningvlakken.


Standaardisatie
De bouten die worden gebruikt bij het vastzetten van de bank aan de betonpoer zijn bij alle gaten gelijk. Voor de bevestiging van de bank op de betonpoer zal er gebruik worden gemaakt van M-10 bouten. Zie onderstaande afbeelding. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van verbindingsmateriaal.

Productietechnieken
Hieronder zal worden aangeven van welke productietechnieken er gebruik zal worden gemaakt voor het maken van de zitvoorziening. De basiselementen zullen worden vervaardigd uit gegoten RVS. Het giet proces dat zal worden gebruikt is het zandgieten. Door het gieten kan er veel vormvrijheid worden gecreëerd en kunnen lastige vormen worden vervaardigd. Voor de opening zal er gebruik worden gemaakt van een extra mal om te voorkomen dat deze wordt volgegoten met RVS.  Hieronder zal het proces doormiddel van afbeeldingen worden weergegeven.
Zitting en rugleuning.
Zowel de zitting als de rugleuning zullen zijn vervaardigd uit bamboe. De bamboe zal worden geperst in de juiste vorm in mallen met de dikte van 20 mm daarna zal het worden uitgehard en zal het zijn vorm behouden. Daarna zal de zijkant worden geschuurd zodat het kan worden bevestigd in de openingen. Zie onderstaande afbeelding.

materiaal & producten[en]
Hieronder zal worden bekeken welke materiaal er voor de onderdelen zullen worden gebruikt. Verder zal er worden bekeken wie de producent is die dit zal gaan maken.
Onderdeel
Materiaal
Producent
Basiselement
RVS gegoten
Gemcast
Zitting
Bamboe (persen)
SolidBamboe
Rugleuning
Bamboe (persen)
SolidBamboe

Afvalbak


DFA
Hieronder zal door middel van DFA worden laten gezien hoe het product in elkaar kan worden gezet en welke tijd dit ongeveer in beslag zal nemen.  Hieronder kunt u zien dat er een aantal processen zijn toegevoegd aan die van de conceptfase. Voor de bevestiging zal er gebruik worden gemaakt van een scharnierverbinding en een aantal lasverbindingen.


Standaardisatie.
De bouten die worden gebruikt bij het vastzetten van de afvalbak aan de betonpoer zijn bij alle gaten gelijk. Voor de bevestiging van de afvalbak op de betonpoer zal er gebruik worden gemaakt van M-10 bouten. Zie onderstaande afbeelding. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van verbindingsmateriaal met uitzondering van lassen.

Productietechnieken.
Hieronder zal worden aangeven van welke productietechnieken er gebruik zal worden gemaakt voor het maken van de zitvoorziening.
Zijpanelen afvalbak links en rechts. Bij het maken van de juiste kromming zal er gebruik worden gemaakt van koudwalsen. Hieronder zal er worden weergegeven hoe deze techniek in zijn werk zal worden toegepast. Er is gekozen voor koudwalsen omdat het niet mogelijk is om deze dikte van staal doormiddel van warmwalsen te vervormen.


Onderzijde van afvalvoorziening + Poten.
Hierbij zal er gebruik worden gemaakt van het gieten van staal wat ook toegepast is op de basiselementen van de zitvoorziening. Het zal dus door middel van een zandgietproces worden gemaakt. Er is voor deze techniek gekozen omdat dit een grote vormvrijheid geef. Verder kan er door deze techniek de poten worden meegegoten waardoor er geen sterkte wordt verloren door het aanbrengen van een verbinding.
Ring van de afvalbak.
De ring van de afvalbak zal worden geextrudeerd van zachtstaal. De keuze van zachtstaal is gemaakt omdat het anders niet of nauwlijks kan worden geextrudeerd.  Hieronder kunt u een afbeelding zien hoe dit proces zal worden doorlopen. Er is gekozen voor extrusie omdat hier een grote vormvrijheid aan verbonden is en dat bij dit onderdeel belangrijk is. Daarnaast dit product naar het extruderen warm worden gewalst. Door warmwalsen is het niet meer nodig om deze te lassen.

Staaf schanierverbinding.
Deze staaf zal worden gemaakt door middel van extruderen van een 20mm groot profiel. Daarna zal deze door middel van lasersnijden op het juiste maat worden gemaakt.
Busjes schanier verbinding.
Deze zal worden gemaakt door het extruderen van zachtstaal tot een buis. En daarna door middel van lasersnijden op de juiste maat worden gemaakt.


Materiaal & producten[en]
Hieronder zal worden bekeken welke materiaal er voor de onderdelen zullen worden gebruikt. Verder zal er worden bekeken wie de producent is die dit zal gaan maken.
Onderdeel
Materiaal
Producent
Onderplaat
staal (gegoten)
Gemcast
Rechterelement
Gegalvaniseerd staal (Koudwalsen)
Tosec
Linkerelement
Gegalvaniseerd staal (Koudwalsen)
Tosec
Busjes
RVS (extruderen)
Ijzershop
Staaf
RVS (extruderen)
Ijzershop
Slotje
RVS
Manutan inkoop
Afvalring
Staal
Ijzershop inkoop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten