vrijdag 7 november 2014

Optimalisatie

Optimalisatie

 Bank

Het product zoals het in de uit de conceptfase komt zal voorzien zijn van schroeven om de zitting en de leuning erop te bevestigen. In het product voor de materialisatie is er hier voor gekozen om deze schroeven weg te laten zodat er bij de assemblage tijd kan worden bespaard. De zitting en de leuning zullen in het basis element worden geschoven door het toevoegen van nog een basiselement wordt deze vast gezet. Dit kunt u in onderstaande afdeling zien. 

Verder is het product is bestaat het product uit de conceptfase uit 3 verschillende elementen plus de drie planken voor de zitting en de leuning. Het product in de materialisatiefase zal bestaan uit maar 1 basiselement dat op alle plaatsen kan worden toegepast. Dit is mogelijk doordat deze element gelijk zijn aan elkaar door het aanbrengen van een opening aan beide zijde waarin de planken kunnen worden vastgezet is dit gerealiseerd. De steun waarop de bank rust is ook aangepast om dit principe te kunnen ondersteunen. Verder was er in de vorige fase gekozen voor het gieten van ijzer en daarna doormiddel van een nabewerking zal het product worden beschermd. Het te materialen product zal worden vervaardig uit RVS hierdoor is deze extra nabewerking niet meer nodig.
Hieronder zal ik doormiddel van een tabel het bovenstaande nog eens aan duiden.

Concept
Materialisatie
Planken zitten vast met schroeven
Geen schroeven nodig wordt in de opening geschoven.
3 verschillende elementen (linker, midden, rechter)
1 basiselement met opening aan beide zijden.
Staal met nabewerking
Roest vast staal geen nabewerking nodig.

Afvalbak

Het product zoals het uit de conceptfase afkomstig is is nog niet voorzien van een werkend mechanisme en zal in deze fase worden verder uitgewerkt. Het product zal worden voorzien van een toepasselijke bevestigingstechniek. Verder zal er een mechanisme worden ontworpen dat het geschikt maakt om te kunnen worden geledigd. Verder is er gekeken naar de manieren waarop deze zal kunnen worden bevestigd op de betonpoer. De verbeteringen ten op zichtte van de conceptfase zullen vooral gericht zijn op bevestigingsmechanismes. De afvalbak zal bestaan uit een aantal basis onderdelen de rechter, en linkerzijkant zullen doormiddel van een scharniermechanisme met elkaar worden verbonden. Het linker element zal doormiddel van een lasverbinding worden bevestigd aan de bodenplaat en de bovenzijde. Verder zal er een slot worden aangebracht waardoor de afvalbak kan worden afgesloten van de omgeving. Daarnaast is er een ring aan het ontwerp toegevoegd waaraan de afvalzak kan worden opgehangen.
Concept
Materialisatie
1 geheel.
Linker en rechter element zijn verbonden met scharnier.
1 geheel.
Linkerzijde verbonden met lasverbinding aan onderplaat en bovenkant.
Staal met nabewerking
Gegalvaniseerd staal.
Zonder slot
Met slot
Zonder afvalrand
Met afvalrand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten